6-12 aylık bebekler için aktiviteler

Bebeğinizin hareket kabiliyetinde, iletişiminde ve etrafındaki dünyaya dair farkındalığında artış belirtileri gösterdiğini fark edebilirsiniz. Bebeğiniz emekleme, yardımsız oturma ve jestler kullanma durumunda olabilir. Bu aydaki birçok bebek nesneleri bir kabın içine koyup çıkarmayı, nesneleri istiflemeyi ve oyuncakları almak için uzanmayı sever. Bebeğiniz ayrıca bu aylarda 3 uykudan 2 uykuya geçecektir .


6-12 aylık bebekler için aşağıdaki aktivitelerden bazılarını deneyerek bebeğinizin aktif uyanık zaman geçirmesine ve uyanıklık pencerelerini genişletmesine yardımcı olabilirsiniz:


6 aylık bebekler için aktiviteler





İlginizi çekebilir: 6 aylık bebek gelişimi nasıl olur?


7 aylık bebekler için aktiviteler



İlginizi çekebilir: 7 aylık bebek gelişimi nasıl olur?


Bu oyunlar çocukların motor becerilerini geliştiriyor!
8 aylık bebekler için aktiviteler




İlginizi çekebilir: 8 aylık bebek gelişimi nasıl olur?


9 aylık bebekler için aktiviteler







İlginizi çekebilir: 9 aylık bebek gelişimi nasıl olur?


10 aylık bebekler için aktiviteler







İlginizi çekebilir: 10 aylık bebek gelişimi nasıl olur?


11 aylık bebekler için aktiviteler






İlginizi çekebilir: 11 aylık bebek gelişimi nasıl olur?


12 aylık bebekler için aktiviteler



İlginizi çekebilir: 12 aylık bebek gelişimi nasıl olur?


Bunlar 6-12 aylık bebekler için aktivite önerileridir. Unutmayın, her bebek kendi hızında gelişir. Bu aktiviteleri bu aylardan önce, boyunca ve sonrasında deneyebilirsiniz. Bebeğiniz farklı yaşlarda bile aynı aktivitelerle öğrenmeye ve dünyasını keşfetmeye devam edecektir.


Referanslar

Cara Dumaplin. "Activities for Babies (0-18 Months)". Şuradan alındı: https://takingcarababies.com/activities-for-babies-0-18-months (16.12.2024).


Uzun süre emeklemenin faydaları nelerdir?
6-12 aylık bebeklere özel oyuncaklar

6-12 aylık bebeklere hangi oyuncaklar alınabilir? İşte 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 aylık bebeğinizin dikkatini çekecek oyuncaklar...

7Mama sandalyesi oyuncakları 6 aydan itibaren ek gıdaya başlayan bebekler hemen mama sandalyesine oturamasa da sonraki zamanlar için mama sandalyesine sabitlenen bu tarz oyuncaklar bebeğinizin ilgisini çekebilir. Boncukları hat boyunca iletletip yolu tamamlayan bebeğiniz bu oyuncakla parmak kaslarını çalıştırıp el becerisini geliştirir aynı zamanda denge ve konsantrasyon antrenmanı yapmış olur. İlk kitaplar Görsel algısı ve zeka gelişimi için bebeğinize mutlaka kitap almalısınız. Kelimeler, sayılar, harfler ile ilgili kitapları bu süreçte alabilirsiniz. Tekerlekli oyuncaklar Emeklemesine yardımcı olacak tekerlekli oyuncaklar bebeğinizin dikkatini çekecek ve keyifli zaman geçirmesini sağlayacaktır. Renkli halkalar Plastiklerini sıklıkla gördüğümüz bu oyuncağın yastık versiyonları da var. Halkaları sıralama özelliğine sahip oyuncaklar el becerisi ve zeka gelişimine yardımcı olur. Müzikli kitap Bebeğinize şarkılar söyleyen bu tarz müzikli kitaplar gerek görselleri ile gerek müziği ile bebeğinizin dikkatini fazlasıyla çekecektir. Hikaye kitabı Uzun uzun okuma kitaplarından bahsetmiyoruz ancak bol resimli kısa hikaye kitaplarını -bebeğinizin ayına uygun olanları- ona kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ilk zamanlardan itibaren kullanmalısınız. Aynalı oyuncaklar Bebeğinizin beyin gelişimine destek olması için özel olarak hazırlanan bu aynalı oyuncaklar ile bebeğinizin fazlasıyla eğlendiğine şahit olacaksınız.



Haber Kaynak : HTHAYAT.HABERTURK.COM

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."